Velkommen til projekt-hjemmesiden for ‘Oplevelser på de kystnære nordjyske rev‘. Projektet opstartes i år 2019 med etablering af en mobil platform (gummibåd med en bæredygtig elmotor) der hurtigt og let kan skabe adgang til de aktuelle kystnære rev. Platformen skal bruges til let adgang til undervands-naturoplevelser på de kystnære, nordjyske rev – og derigennem skabe en øget natur-forståelse bl.a. for stenrevenes betydning for mangfoldigheden i havene. Projektet er støttet af Friluftsrådets Lokalforeningspulje – og drives af Strandby Sejlklub’s undervandsgruppe i samarbejde med Metodistkirkens Spejdere i Strandby.
Vision og Målgruppe
Projektets vision er at sikre en let adgang til undervands-naturoplevelser på de kystnære, nordjyske rev – og derigennem skabe en øget natur-forståelse bl.a. for stenrevenes betydning for mangfoldigheden i havene.
Projektets målgruppe er unge og voksne i lokalområdet med eksisterende eller spirende interesse for vandaktiviteter, noget som fiskeri-byen Strandbys beliggenhed jo er helt oplagt til. Med projektet vil vi i de første sommer-måneder af 2019 høste erfaringer med unge og voksne fra de samarbejdende foreninger (Strandby Sejlklub og Metodistkirkens Spejdere) – men også tilbyde platformen til andre lokale foreninger, fritidsklub og skoler – og anvende den i forbindelse med ‘events’ – fx. som havnens dag eller sejlklubbernes sommersejlads/sommercamps. Det er også vores forventning af unge fra de deltagende foreninger selv vil kunne anvende platformen efter behørig anvendelses og sikkerheds-instruktion.
Om
Projektet bliver organiseret og ledet af Strandby Sejlklubs undervandsgruppe. Projektet er et samarbejde mellem Strandby Sejlklub og Metodistkirkens Spejdere i Strandby, dog således at projektet er organisatorisk forankret hos Sejlklubbens undervandsgruppe.
Blog
Kortmateriale – Orthofotos og Dronefotos
Det er altid spændende at komme nye uudforskede steder, og vi forsøger at lokalisere kyst-rev lokationer ved hjælp af orthofotos og dronefotos – hvor det ofte er muligt at finde spændende stenrev eller forliste skibe. De kan ses som mørkere områder på den lyse sandbund. Når vi tager ud at dykke , så bruge vi …
Læs om stenrevenes oase-funktion
Hvis du vil vide mere om stenrevene – og hvad vi ved om deres biologiske funktion – så er der to rapporter fra DTU Aqua og DMU som er gode at blive (meget) klogere af. Rapporterne kan findes her: Stenrev – Havets Oaseraf Karsten Dahl, Steffen Lundsteen, Stig Asger Helmig– hent pdf fra Naturstyrelsens hjemmeside …
Projektets Fødsel og Vores Plan
Projektet er tanke-født i vinteren 2018/2019 – og konkretiseret med ansøgning til Friluftsrådets Lokalforeningspulje i Februar 2019. Omkring 1. marts 2019 fik vi positiv tilbagemelding – så nu er vi så småt gået igang med yderligere planlægning af det der skal føre til realiseringen af vores projektplan. Vi har en del der skal nås – …
Kontakt
Her finder du vores kontaktinformation. Den nemmeste måde at få fat på os er via undervandsgruppens facebook-side:
https://www.facebook.com/groups/undervandsgruppe/
Du er også velkommen til at kontakte:Strandby Sejlklub | Metodistkirkens Spejdere |
---|---|
Morten Lybech Thøgersen | Rasmus Aaen |
morten@lybech.com | rasmus@aaen.net |